PAŠKVILIÁR: Čarujúca zmluva

Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna čarujúca zmluva, ktorá vyčarovala nehnuteľnosti (aká pekná predstava, že). Alebo inak. Ako sme čarovali, tak sme čarovali, ale čarovnú zmluvu sme zo žiadneho právneho predpisu nevyčarovali. Ak neviete o čom hovoríme, tak my Vám to s radosťou prezradíme. Do našej redakcie bol doručený dokument s názvom Čarujúca smluva, predmetom ktorej sú vyčarované nehnuteľnosti.

Za tento unikát, resp. právny skvost na poli zmluvného práva sa úvodom chceme s úsmevom poďakovať našim kolegom z advokátskej brandže, ktorý nám tento vzácny materiál čarujúci úsmev na tvári poskytli na zverejnenie. Tento dokument bol s vysokou pravdepodobnosťou spísaný osobami s mimoriadne pozitívnym vzťahom k čarodejníctvu, ktorý ich ovplyvnil aj pri koncipovaní zmluvy (veď ako sa vraví čarodejník sa nikdy nezaprie – to sa síce nevraví, ale dajme tomu, že áno).

Tento krát nemáme čo dodať a zaradenie tohto zmluvného čarodejníckeho počinu do rubriky paškviliár ponechávame bez komentára a prajeme ničím nerušené úsmevné čítanie, ktoré Vás isto očarí (WARNING: pri čítaní sa nenechajte začarovať a vtiahnuť temnými silami do svete čarodejníkov, ibaže by ste o to mali záujem).

Nech sa páči Čarujúca zmluva v celej jej kráse len pre Vaše oči a vhodná do rámčeka:

V našej redakcii s radosťou uvítame a zverejníme akékoľvek dokumenty podobného typu, ktoré nám zašlete do redakcie na adresu info@ulpianus.sk.

P.S.: Veľa ľudí ma skreslené predstavy, že právnici vedia čarovať (napr. vyčarovať legálnym spôsobom z vopred prehratého sporu víťazstvo). V tomto smere predpokladáme každý advokát v súlade s advokátskymi predpismi poučuje svojho klienta o jeho právnych možnostiach a triezvom (reálnom) pohľade na vec s vysvetlením (nadnesene povedané), že nie je čarodejník, ale právnik, a že ním poskytované právne služby nie sú čarodejníckym umením, ale umením možného a zákonom prípustného riešenia.

P.S. 2: Obávame sa však že po zverejnení tejto zmluvy nám už nikto neuverí, že v práve sa nedá kde čo vyčarovať.

Tomáš Čentík, 5.11.2015

Tlačiť
Diskusia neobsahuje žiadne príspevky
Právnik od roku Reagovať