Namiesto pondelkovej porady (13. september 2021)

„A nude infant swimming in blue-tinted water toward a dollar bill which is attached to a fishhook on a string.“ Ak si pod týmto wikipediovským opisom neviete vybaviť nič konkrétnejšie, nevadí. Skúste vizuálne:

nevermind2.jpgzdroj: internet

Ak „ani vizuálne“ asi ste v deväťdesiatych rokoch nenosili zvoňáky a batikované tričko, nepestovali dlhšie a niekedy aj mastnejšie háro a nevzývali ste okolie k svetovému mieru.

Alebo ste v deväťdesiatych rokoch nemali rádio, telku, prípadne ste ešte nežili. Songy ako Smells Like Teen Spirit alebo Come As You Are boli všeobecne známe a komerčne úspešné hity a mali by ich poznať nielen „nezávislaci“, ktorým nad posteľami visel plagát Kurta Cobaina, Nirvany a možno aj ikonického coveru jej v poradí druhého albumu Nevermind.

Bábätko načahujúce sa za bankovkou sa volá Spencer Elder a ako nedávno informovali média, snímka mala byť uskutočnená bez súhlasu rodičov. Dnes si 30 ročný Spencer (ktorý sa predtým už ako dospelý viackrát pravidelne v rovnakej póze fotil, viď napr. tu) uvedomil, že celé dianie okolo fotografie a obalu bolo jeho zneužívaním s nádychom detskej pornografie. Zažalovaných je sedemnásť subjektov, medzi nimi aj dedičia Kurta Cobaina a niekdajší členovia kapely a požadovaných je 150.000 „bankoviek z háčika“ na hlavu.

Ktovie, ako sú na tom chlapec z kinder čokoládoviniek alebo nášho BB pudingu, možno ich len musí navštíviť ten správny právnik.

Jedno sa zdá byť isté. Osud, ktorý Spencerovi Elderovi obal Nevermindu veštil, sa začal napĺňať.

 

Vyšlo v Zbierke zákonov

7. september 2021                    333/2021 Z. z.

Nariadenie vlády Slovenskej republiky, ktorým sa mení nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 488/2004 Z. z., ktorým sa ustanovujú požiadavky na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti poskytovanej na námorných lodiach plávajúcich pod štátnou vlajkou Slovenskej republiky

8. september 2021                    334/2021 Z. z.

Nariadenie vlády Slovenskej republiky, ktorým sa vyhlasuje prírodná rezervácia Veľký Bukovec a jej ochranné pásmo

9. september 2021                    335/2021 Z. z.

Uznesenie vlády Slovenskej republiky č. 501 k návrhu aktualizácie mapy okresov podľa aktuálnej rizikovosti s ohľadom na šírenie ochorenia COVID-19

10. september 2021                  336/2021 Z. z.

Nariadenie vlády Slovenskej republiky, ktorým sa mení a dopĺňa nariadenie vlády Slovenskej republiky č. 102/2020 Z. z. o niektorých opatreniach v oblasti sociálnych vecí, rodiny a služieb zamestnanosti v čase mimoriadnej situácie, núdzového stavu alebo výnimočného stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID-19 v znení neskorších predpisov

 

Prečítali sme


Šaňo Bröstl ml.

Tlačiť
Diskusia neobsahuje žiadne príspevky
Právnik od roku Reagovať