Namiesto pondelkovej porady (prehľad 18. – 24. septembra 2017)

V žiadnej kancelárii nesmie chýbať kancelárske zvieratko nenáročné na stravu, ktorou je trochu elektriny, veľa papiera (príležitostne s kúskom kovu) a z času na čas pár kvapiek oleja na premazanie čriev.

Skartovačka či skartátor (terminátor, predátor...) môže byť  - ako všetci a všetko na tomto svete - v dobrých (ochrana utajovaných skutočností) aj zlých (likvidácia kľúčových dôkazov) službách.

Výsledok je zakaždým rovnaký – celistvé kusy papiera sú rozomleté na kúsočky, ktoré dá dokopy buď fanatický prívrženec puzzle skladačiek, alebo špecialisti spravodajských organizácii (podľa dostupných informácii existujú osobitné počítačové programy vyvinuté práve na tento účel).

Skartovačkám asi predchádzalo namáhavé rozstrihávanie papiera, jeho pálenie, prípadne aj jedenie  - podľa wikipedie sa populárnym medzi obyvateľstvom stali až v 80. rokoch 20. storočia a to aj v dôsledku rozhodnutia vo veci California vs. Greenwood (v podstate sa riešilo ako je právne chránené skúmanie odpadu, ktorý za účelom vyhodenia občan zozbiera a nechá na dvore svojho domu).

Osobne skartovanie zbožňujem, nie iba preto, že je to legálna deštrukčná činnosti -  pomalé kŕmenie skartovačky listami papiera a pohľad na ich rozstrihanie pôsobí upokujúco.

Pred kúpou skartovačky sa pohrabte v predpisoch nášho národného bezpečnostného úradu – podľa toho na aké drobné kúsočky je papier pomletý sa rozlišujú viaceré kategórie. Najbezpečnejšie sú tie, ktoré papier strihajú horizontálne aj vertikálne.

A ako vieme, svet ovládajú zlé vlády, ktoré chcú o nás všetko vedieť – pred inštaláciou skartátora sa presvedčte, či v ňom nie je zabudovaný mikro skener, ktorý každý dokument tesne pred smrťou nasníma a odošle rovno do centrál tajných služieb.

 

Vyšlo v Zbierke zákonov

Rodičovský týždeň - ak máte školopovinné deti, vedzte, že sa menili predpisy o didaktických prostriedkoch, ak ste pre deti zriadili stavebné sporenie, pozrite si výšku štátnej prémie pre rok 2018.

21. september 2017      218/2017 Z. z.
Vyhláška Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky o učebniciach, učebných textoch a pracovných zošitoch

21. september 2017       219/2017 Z.z.
Opatrenie Ministerstva financií Slovenskej republiky o výške štátnej prémie na stavebné sporenie na rok 2018

22. september 2017       220/2017 Z.z.
Oznámenie Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky

23. september 2017       221/2017 Z.z.
Oznámenie Národnej banky Slovenska o vydaní opatrenia z 5. septembra 2017 č. 6/2017, ktorým sa mení a dopĺňa opatrenie Národnej banky Slovenska č. 5/2015, ktorým sa ustanovuje spôsob preukazovania splnenia podmienok na udelenie predchádzajúceho súhlasu Národnej banky Slovenska podľa § 77 ods. 1 zákona č. 39/2015 Z. z. o poisťovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov

23. september 2017       222/2017 Z.z.
Oznámenie Národnej banky Slovenska o vydaní opatrenia z 5. septembra 2017 č. 7/2017, ktorým sa dopĺňa opatrenie Národnej banky Slovenska č. 8/2015, ktorým sa ustanovuje spôsob preukazovania splnenia podmienok na udelenie povolenia na vykonávanie poisťovacej činnosti a na udelenie povolenia na vykonávanie zaisťovacej činnosti pre subjekty, na ktoré sa nebude uplatňovať osobitný režim

23. september 2017       223/2017 Z.z.  
Oznámenie Národnej banky Slovenska o vydaní opatrenia z 5. septembra 2017 č. 8/2017, ktorým sa dopĺňa opatrenie Národnej banky Slovenska č. 35/2015 o spôsobe preukazovania splnenia podmienok na udelenie povolenia na vykonávanie poisťovacej činnosti pre poisťovne, na ktoré sa bude uplatňovať osobitný režim

 

Prečítali sme

  • Milan Hlušák na lexforum.sk otvára diskusiu o  vstupe ručiteľa do práv usopkojeného veriteľa po splnení dlhu: Ručenie a subrogácia

Šaňo Bröstl ml.

Ilustračné foto: pixabay.com

Tlačiť
Diskusia neobsahuje žiadne príspevky
Právnik od roku Reagovať